Доступність посилання

ТОП новини

АТО: вранці обстріли тривають на донецькому напрямку


©Shutterstock
©Shutterstock

У прес-центрі антитерористичної операції у вівторок вранці повідомляють про чергове порушення бойовиками мінських домовленостей і обстріли позицій українських військових, зокрема на донецькому напрямку. Про це йдеться в повідомленні прес-центру на сторінці у Фейсбуку.

«Станом на 6-у ранку сьогодні, 28 липня, бойовики продовжують потужні обстріли наших військ на донецькому напрямку. Грубо порушуючи Мінські угоди, проросійські бандформування вели обстріл з артилерії та мінометів по позиціях сил АТО. Це сталося поблизу населених пунктів Курдюмівка, Травневе, Авдіївка, Опитне, Мар’їнка», – мовиться в повідомленні.

За даними штабу АТО, за минулу добу бойовики 82 рази обстріляли позиції українських силовиків та 5 мирних населених пунктів. Обстріли вели поблизу Станиці Луганської, Майорська, Травневого, Миколаївки Другої, Чермалика, Луганського, Пісків, Опитного та Мар’їнки.

Водночас сепаратисти на своїх сайтах пишуть про 26 порушень режиму тиші за минулу добу з боку українських силовиків і обстріл ними станом на вечір понеділка Горлівки та населених пунктів неподалік.

За мінськими домовленостями, на лінії контакту ще з 15 лютого має діяти режим припинення вогню, а важкі озброєння мали бути відведені поза досяг пострілу. Та перестрілки і обстріли, і з застосуванням «відведених» озброєнь, тривають постійно. Сторони звинувачують одна одну в порушеннях і провокаціях.

XS
SM
MD
LG