Доступність посилання

ТОП новини

СБУ перекрила неконтрольовані канали звʼязку між бойовиками і російськими спецслужбами


Під час спецоперації співробітники СБУ та міліції перекрили неконтрольовані канали міжнародного зв’язку, які використовувалися бойовиками. Про це йдеться у повідомленні на сайті СБУ.

«У Дніпропетровській, Волинській та Чернівецькій областях СБ України припинила роботу програмно-апаратних телекомунікаційних комплексів, які використовувалися для організації каналів. Міжнародний трафік надходив в Україну із-за кордону, в тому числі з Росії, через мережу інтернет за технологією ІР-телефонії в обхід міжнародних центрів комутації. Завдяки спеціальному обладнанню трафік оброблявся та під виглядом місцевих розмов направлявся на мережі українських мобільних операторів», – йдеться в повідомленні.

Як зазначили в СБУ, виявлені міжнародні канали використовувалися для організації зв’язку представників російських спецслужб з членами угруповань «ДНР» та «ЛНР», що визнані українською владою терористичними.

Під час обшуків силовики вилучили понад 150 одиниць телекомунікаційного обладнання для прийому та обробки трафіка, 17,5 тисяч сім-карток українських мобільних операторів, близько 20 одиниць комп’ютерної техніки.

Правоохоронці встановили особи десятьох зловмисників, причетних до організації неконтрольованих каналів міжнародного зв’язку, і проводять слідчі дії.

В штабі АТО неодноразово повідомляли про ведення бойовиками диверсійно-розвідувальної діяльності на сході України з використанням живої сили та технічних засобів. Про систематичні польоти шпигунів-безпілотників, що належать сепаратистам, заявляли і в Держприкордонслужбі.

XS
SM
MD
LG