Доступність посилання

ТОП новини

У СБУ спростували обмін російських спецназівців


Олександр Александров
Олександр Александров

Речниця Служби безпеки України Олена Гітлянська спростувала інформацію про обмін затриманих на сході України російських військових Євгена Єрофеєва і Олександра Александрова на полонених українських військовослужбовців.

За її словами, російські громадяни перебувають у госпіталі в Києві і очікують суду, а інформація, поширена низкою ЗМІ, не відповідає дійсності.

«Російське видання оприлюднило черговий фейк. Ніяких грушників ми не міняли. Вони в Україні, очікують завершення розслідування та на суд», – написала Гітлянська на своїй сторінці у Facebook.

Євген Єрофеєв й Олександр Александров були затримані в Луганській області після перестрілки з українськими військовими, в результаті якої один солдат української армії загинув. Вони називають себе чинними бійцями спецназу збройних сил Росії.

Міністерство оборони Росії підтвердило, що Єрофеєв і Александров служили в армії за контрактом, але стверджує, що до моменту затримання вони звільнилися зі служби. Згодом в інтерв’ю російській «Новій газеті» обидва затриманих заявили, що не звільнялися зі Збройних сил Росії.

Затриманих російських військових в Україні офіційно підозрюють у терористичній діяльності.

XS
SM
MD
LG