Доступність посилання

ТОП новини

У Дніпропетровську до поліції записалося майже 2 тисяч охочих, зокрема, колишні бійці АТО


Демобілізовані бійці АТО записуються до нової патрульної поліції у Дніпропетровську
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:23 0:00

За перші півтора дня прийому анкет до патрульної поліції у Дніпропетровську про своє бажання служити в новому підрозділі заявило близько 300 осіб, які принесли документи особисто, а також понад 1,5 тисячі людей, які зареєстрували їх онлайн. Про це Радіо Свобода у вівторок повідомили в пункті прийому анкет, який запрацював на базі Університету внутрішніх справ у Дніпропетровську.

Як зазначив координатор набору до патрульної служби у Дніпропетровську Роман Коцуба, серед вимог до кандидатів – вільне володіння українською мовою, моральна стійкість, фізичне здоров’я, відсутність судимості, водійське посвідчення категорії «Б».

За його словами, на претендентів чекає ще низка етапів відбору – перевірка загального рівня знань, фізичної підготовки, медичний огляд, тестування психологів, а також особиста співбесіда, у хорді якої визначатимуть прагнення людини до якісних змін у державі. Потім розпочнеться навчання на поліцейських за міжнародними стандартами, що завершиться іспитом.

Серед охочих працювати в новій службі – чимало колишніх співробітників міліції та демобілізованих бійців АТО, чоловіків приблизно у 6 разів більше, аніж жінок. За словами колишніх бійців, вони не бачили себе в системі колишньої ДАІ, однак хочуть спробувати себе в ролі нових поліцейських, покликаних подолати проблему корупції на дорогах.

З 27 липня розпочався відбір добровольців до оновленої поліції Дніпропетровська. Основні вимоги до кандидата – прагнення до якісних змін, вік від 21 до 35 років, повна загальна або вища освіта та відсутність судимості.

Очікується, що нові охоронці безпеки вийдуть на вулиці міста в листопаді. В обласному центрі працюватимуть 1100 нових патрульних поліцейських, це сто постійно діючих екіпажів. Заробітна платня – від 8 до 10 тисяч гривень.

Конкурсний набір триватиме до 14 серпня.

XS
SM
MD
LG