Доступність посилання

ТОП новини

Через обстріл бойовиками Станиці Луганської пошкоджено газопровід


Через інтенсивні обстріли бойовиками Станиці Луганської пошкоджено газопровід, в результаті якого близько півтори тисячі споживачів залишились без газу. Про це йдеться в повідомленні на сторінці Луганської військово-цивільної адміністрації у Фейсбуку.

«За минулу ніч в Станиці Луганській найбільш інтенсивний обстріл був з 21:00 до 22:00. Били з протитанкових гранатометів і мінометів. В результаті перебито газопровід на вулиці Москва-Донбас. 1469 абонентів залишилися без газу. Ведуться відновлювальні роботи. Інформації про постраждалих не надходило», – йдеться в повідомленні.

Як заявив голова Луганської обласної військово-цивільної адміністрації Георгій Тука, бойовики масованими обстрілами хочуть повністю знищити Станицю Луганську.

«Вщент розбиті будівлі у Станиці свідчать, що бандити з так званої «ЛНР» просто вирішили випалити населений пункт вогнем, не зважаючи на людей та руйнування», – сказав Тука.

Напередодні бойовики з мінометів обстріляли Луганську ТЕС, більша частина області залишилась без світла.

МЗС України звернулося до Росії з вимогою зупинити підтримуваних нею бойовиків на Донбасі, які знищують «критичні об’єкти інфраструктури України», серед яких назвала Вуглегірську ТЕС, електростанцію у місті Щастя, газопровід у Ясинуватій, водопровід у Станиці Луганській, що за останній період зазнали атак сепаратистів. Сепаратисти на заяви української сторони про обстріл об’єктів реагують звинуваченнями у відповідь.

XS
SM
MD
LG