Доступність посилання

ТОП новини

Підозри суддям КСУ у справі про узурпацію влади не висували – ГПУ


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Суддів Конституційного суду України допитують як свідків у справі про узурпацію влади, нікому з них не оголошували про підозру, заявив новопризначений перший заступник генерального прокурора України Юрій Севрук.

«Провадження розслідувалось СБУ, зараз воно передане в Генпрокуратуру. У нас по цьому провадженню, наскільки мені відомо, підозра нікому не повідомлялась. Вони (судді КСУ – ред.) на даний момент допитуються як свідки, тому виконують свої обов’язки», – сказав Севрук.

Він додав, що нині ця справа перебуває у провадженні Головного слідчого управління Генпрокуратури.

У квітні в СБУ повідомили, що розслідують кримінальну справу проти колишнього президента Віктора Януковича за узурпацію влади, зокрема щодо скасування Конституції 2004 року.

У червні в СБУ повідомили, що в рамках розслідування цієї справи планують також допитати 15 народних депутатів України.

У 2010 році після обрання Віктора Януковича президентом, Конституційний суд України повернув президенту повноваження, втрачені після конституційної реформи 2004 року.

Тоді КСУ визнав неконституційною політичну реформу 2004 року через порушення конституційності процедури її розгляду та ухвалення, при цьому КСУ повернув чинність Конституції в редакції до змін 2004 року.

XS
SM
MD
LG