Доступність посилання

ТОП новини

Яценюк проведе нараду з головами ОДА щодо субсидій


Арсеній Яценюк
Арсеній Яценюк

Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк у Харкові проведе нараду із главами обласних адміністрацій східного і південного регіонів, де, зокрема, буде обговорюватися виконання місцевою владою її обов’язків щодо оформлення субсидій. Про це Яценюк повідомив на засіданні Кабінету міністрів 29 липня.

На засіданні уряду міністр соціальної політики України Павло Розенко повідомив про показники оформлення заяв на отримання субсидій. Зокрема, негативні показники в Одеській (43%), Харківській (48%), Закарпатській (53%), Чернівецькій (54%), Донецькій (50%) і Луганській областях (35%).

«Мене дуже турбує ситуації по цих областях, які завалили роботу по субсидіях. Пропоную протокольне рішення Кабінету міністрів України про персональну відповідальність глав Одеської, Чернівецької, Харківської, Закарпатської областей стосовно соціального забезпечення громадян країни і оформлення субсидій», – наголосив Арсеній Яценюк.

«Більше половини громадян не отримали там належні субсидії, зате вони отримують платіжки. І їм по цих платіжках не буде чим платити, тому що місцева влада не виконала свою функцію», – додав він.

Міністр соціальної політики на засіданні уряду повідомив, що станом на 29 липня субсидії надали більш ніж 1,9 мільйона сімей.

XS
SM
MD
LG