Доступність посилання

ТОП новини

АТО: основні збройні провокації сепаратисти зосередили біля Артемівська і Донецька


©Shutterstock
©Shutterstock

У прес-центрі антитерористичної операції у четвер вранці повідомляють про продовження обстрілів і збройних провокацій з боку бойовиків за останні години, головним чином на артемівському та донецькому напрямках. Про це йдеться в повідомленні прес-центру на сторінці у Фейсбуку.

«З 18-ї години 29 липня і до півночі незаконні збройні формування в основному обстрілювали наші позиції, дислоковані поблизу Донецька та в районі Артемівська… Після півночі бандформування і надалі продовжили збройні провокації в основному на артемівському та донецькому напрямках», – повідомили в прес-центрі.

За даними штабу, під обстріли в середу ввечері потрапили околиці Ленінського, Трьохізбенка, Красногорівка, Майорськ, Яснобродівка.

«Закінчилась вчорашня доба обстрілом наших позицій з танка і артилерії о 23:45 біля Старогнатівки, на маріупольському напрямку», – додали в прес-центрі.

Загалом протягом минулої сепаратисти 82 рази порушили режим припинення вогню, використовуючи артилерію, міномети, гранатомети та стрілецьку зброю, мовиться в повідомленні.

Сепаратисти оновленої інформації про ніч на Донбасі на своїх сайтах поки що не оприлюднюють. Водночас пізно ввечері вони писали про те, що ЗСУ обстрілюють західну частину міста Горлівки.

12 лютого лідери України, Франції, Німеччини і Росії домовилися про припинення вогню на Донбасі від 15 лютого, а також відведення важкого озброєння від лінії розмежування. Домовленості повністю не виконуються, сторони конфлікту звинувачують одна одну в порушенні режиму припинення вогню.

XS
SM
MD
LG