Доступність посилання

ТОП новини

На фермі під Києвом, де вирощують понад 60 тисяч свиней, виявили африканську чуму


Державна ветеринарна фітослужба України повідомляє про виявлення в ході перевірки африканської чуми свиней на підприємстві у Броварському районі Київщини. Про це з посиланням на дані відомства передає у четвер Урядовий портал.

«28 липня 2015 року в ПАТ АК «Калита» (смт. Калита, Броварський район),було виявлено підвищену загибель поросят віком понад 4 місяці. При дослідженні відібраних від загиблих тварин проб біоматеріалу в Державному науково-дослідному інституті з лабораторної діагностики та ветеринарно-санітарної експертизи встановлено діагноз африканської чуми свиней», – йдеться в повідомленні.

Повідомляється також, що на фермі вирощують понад 60 тисяч свиней, які відповідно до санітарних інструкцій мають бути знищені.

За попередніми даними, причиною виникнення хвороби стало порушення ветеринарно-санітарних вимог до утримання свиней, зазначили у відомстві.

Про останній випадок африканської чуми свиней на території України повідомляли у травні цього року. Це також була Київщина, але тоді ішлося про виявлення трьох хворих диких кабанів.

Африканська чума свиней – вiрусне захворювання свійських i диких свиней. Воно передається при прямому контактi хворих i здорових тварин через продукти зi свинини, клiщі, а також механiчно. Вакцини вiд цієї хвороби немає.

XS
SM
MD
LG