Доступність посилання

ТОП новини

У заповіднику «Херсонес Таврійський» протестують проти призначення директором священика


Херсонес Таврійський
Херсонес Таврійський

Колектив Національного заповідника «Херсонес Таврійський» висловлює нерозуміння і обурення кадровою політикою керівництва Севастополя, яке напередодні призначило директором заповідника священнослужителя. Про це йдеться в опублікованому відкритому зверненні колективу «Херсонеса Таврійського».

«Наказом головного управління культури міста директор заповідника Андрій Кулагін був знятий з посади, і на його місце призначений протоієрей Сергій Халюта – благочинний Севастопольського округу. Ми, співробітники заповідника, вважаємо це абсолютно неприпустимим і висловлюємо свій протест. Подібне призначення символізує повну зміну вектора розвитку заповідника і перекреслює працю тисяч людей, протягом майже двохсот років віддавали свої знання, сили і душі Херсонесу», – йдеться у зверненні співробітників установи.

Співробітники вказують на те, що Херсонес у тому числі є науково-дослідною і просвітницькою установою, що займається історією та археологією античної й середньовічної епох.

«Ми впевнені, що призначення на посаду директора заповідника людини далекої від науки і, тим більше, що представляє інтереси церкви, може завдати шкоди Херсонесу. Тут необхідний баланс інтересів церкви і світської культури, але з приходом на керівну посаду священика це буде неможливо», – йдеться у зверненні.

Колектив висловив довіру і підтримку колишньому директору заповідника Андрію Кулагіну і просить переглянути рішення про його звільнення.

Реакції керівництва російського уряду Севастополя, як і самого Сергія Халюти на дане звернення поки немає.

29 липня главу Севастопольської благочинності Сергія Халюту призначили генеральним директором Національного заповідника «Херсонес Таврійський». За словами «губернатора» Севастополя Сергія Меняйла, дане призначення було схвалено особисто міністром культури Росії Володимиром Мединським і московським патріархом Кирилом (Гундяєвим).

XS
SM
MD
LG