Доступність посилання

ТОП новини

ДСНС спільно з ОБСЄ розміновуватиме території на Донбасі


Ілюстраційне фото
Ілюстраційне фото

Державна служба України з надзвичайних ситуацій спільно з Організацією з безпеки і співпраці в Європі допомагатимуть в очищенні територій на сході України від «залишків війни», повідомляє ДСНС.

30 липня презентували проект, донором якого виступила Німеччина. Реалізація проекту триватиме півтора року, і впродовж цього часу уряд Німеччини виділить близько 995 тисяч євро задля закупівлі сучасного обладнання для піротехніків ДСНС, які проводять на сході України роботи з розмінування й очищення територій від боєприпасів. Також проводитимуть тренінги і навчання рятувальників ДСНС з використання такого обладнання у роботі.

«Очищення території України від вибухонебезпечних предметів є одним із пріоритетних завдань для ДСНС. Проте якщо раніше піротехнічні підрозділи служби знешкоджували лише залишки минулих війн, то сьогодні, працюючи на сході держави, вони мають справу з сучасними боєприпасами, для знешкодження яких необхідне новітнє оснащення. Саме тому обладнання, яке отримають наші піротехнічні підрозділи на сході України в рамках реалізації цього проекту, дасть змогу скоротити час прибуття та знешкодження боєприпасів, дозволить дистанційно працювати з вибухонебезпечними предметами та гарантуватиме безпеку піротехніків ДСНС під час виконання робіт», – сказав голова ДСНС України Микола Чечоткін.

Минулого місяця генеральний секретар Північноатлантичного альянсу Єнс Столтенберґ повідомив Радіо Свобода, що НАТО створить новий трастовий фонд, який профінансує програми з розмінування звільнених українськими військами територій та знищення саморобних вибухових пристроїв.

XS
SM
MD
LG