Доступність посилання

ТОП новини

Царьов іще не вирішив, чи ввійде до «Комітету порятунку України»


Олег Царьов (п) на антиукраїнському мітингу в Москві, 21 лютого 2015 року
Олег Царьов (п) на антиукраїнському мітингу в Москві, 21 лютого 2015 року

Колишній народний депутат Олег Царьов, який зараз перебуває в Росії, заявив Радіо Свобода, що ще не вирішив, чи братиме участь у роботі так званого «Комітету порятунку України».

На його думку, в Україні будується диктатура, опозиція не має змоги вільно висловлювати свою думку, саме тому в Росії планується створити «Комітет порятунку України».

«Ми бачимо, що в Україні політики бояться висловлювати свою точку зору. Ми вважаємо, що в Україні будується диктатура. У випадку диктатури, коли немає можливості вести опозиційну діяльність всередині країни, вона ведеться з території якоїсь іншої країни, або з території, яка не підконтрольна центральній владі. Тому я вважаю, що ця ініціатива має право на життя», – сказав Олег Царьов.

На 3 серпня у столиці Росії Москві заплановано прес-конференцію, на якій мають презентувати так званий «Комітет порятунку України», куди нібито мають увійти українські політики-втікачі. Російські ЗМІ, зокрема, наводять такі прізвища: Микола Азаров, Ігор Марков, Володимир Олійник, Олег Царьов.

В Україні Царьов оголошений у розшук. Проти нього порушена кримінальна справа за заклики до сепаратизму.

Улітку 2014 року Царьов почав брати активну участь у «політичній» діяльності збройних сепаратистських угруповань «ДНР» і «ЛНР», визнаних в Україні терористичними, – він заявив, що очолив «парламент» об’єднання цих угруповань, так званого «союзу народних республік», а після провалу цієї спроби їх об’єднання – «парламент» іншого такого об’єднавчого проекту, відомого як «Новоросія»; цей проект теж залишився на словах і на папері, і у травні 2015 року Олег Царьов офіційно оголосив про його «замороження».

Перед тим, як народний депутат 4–7-го скликань від Партії регіонів, Олег Царьов став широко відомий завдяки активній участі в бійках із тодішніми опозиційними депутатами.

XS
SM
MD
LG