Доступність посилання

ТОП новини

Луганщина: 1 військовий і 2 цивільних поранені через обстріли


Ситуація в зоні бойових дій на Донбасі, 31 липня 2015 року
Ситуація в зоні бойових дій на Донбасі, 31 липня 2015 року

На Луганщині внаслідок обстрілів минулої ночі поранені один військовий і двоє цивільних, повідомляє Луганська військово-цивільна адміністрація.

За повідомленням, військовий, боєць 128-ї бригади ЗСУ родом з Херсонщини, був поранений у Станиці Луганській, яку бойовики обстріляли з мінометів, автоматичних і ручних гранатометів, а також стрілецької зброї.

Цивільні були поранені внаслідок обстрілу бойовиками Тошківки Попаснянського району Луганської області. 23-річний чоловік має осколкові поранення, літня жінка – поранення обличчя. «Населений пункт перебуває більш ніж за 10 кілометрів від лінії розмежування, обстріл відбувся о 2:30», – йдеться в повідомленні.

За даними обладміністрації, також ушкоджені шість будинків, з них повністю три розбиті. На деяких вулицях перебиті лінії енерго- і газопостачання.

Ведуться відбудовні роботи.

За даними РНБО, внаслідок обстрілів на сході України за останню добу загинули двоє українських військових, п’ятеро були поранені. Як заявили в РНБО, протягом останньої доби бойовики здійснили максимальну кількість обстрілів українських позицій за місяць – 105.

Сепаратисти ж звинувачують сили АТО в обстрілах, зокрема Донецька і Горлівки. Про жертв чи постраждалих вони не повідомляють.

За мінськими домовленостями, на лінії контакту ще від 15 лютого має діяти режим припинення вогню, а важкі озброєння мали бути відведені. Проте перестрілки і обстріли, із застосуванням «відведених» озброєнь, тривають постійно. Сторони звинувачують одна одну в порушеннях і провокаціях.

XS
SM
MD
LG