Доступність посилання

ТОП новини

Порошенко і Рютте доручать МЗС узгодити альтернативні пропозиції щодо МН17


Петро Порошенко (©Shutterstock)
Петро Порошенко (©Shutterstock)

Президент України Петро Порошенко і прем’єр Нідерландів Марк Рютте домовилися доручити міністрам закордонних справ своїх країн погодити альтернативні пропозиції про створення міжнародної судової інституції для розслідування катастрофи малайзійського літака на Донбасі.

Як повідомляє прес-служба Порошенка, про це сторони домовилися під час телефонної розмови.

Порошенко і Рютте також засудили «позицію Росії, яка, зловживаючи правом вето, стала на заваді процесу покарання винних у збитті літака «Малайзійських авіаліній».

«Це вето проти правосуддя. Весь світ це побачив», – заявив президент України.

29 липня на засіданні Ради безпеки ООН за проект резолюції про створення міжнародного трибуналу у справі про загибель пасажирського «Боїнга-777» на Донбасі проголосували 11 членів Ради, троє утрималися, Росія проголосувала проти, заблокувавши її.

За попередніми даними міжнародного розслідування, очолюваного Нідерландами, літак був збитий зенітною ракетою, випущеною з ракетної установки «Бук» із території, контрольованої сепаратистами на сході України. Москва і сепаратисти заперечують будь-яку причетність до цієї авіакатастрофи.

Пасажирський «Боїнг» компанії Malaysian Airlines, що летів із Амстердама в Куала-Лумпур, був збитий на Донбасі 17 липня 2014 року. Загинули всі 298 людей, які були на борту літака.

XS
SM
MD
LG