Доступність посилання

ТОП новини

Грузія підтвердила, що Інтерпол не взяв Саакашвілі в розшук


Головна прокуратура Грузії підтвердила у п’ятницю, що Інтерпол відмовився оголошувати в міжнародний розшук колишнього президента Міхеїла Саакашвілі.

За її повідомленням, інформацію про це від генерального секретаріату Інтерполу передало грузинське Національне центральне бюро Інтерполу.

Але, заявили в Головній прокуратурі, там мають намір повторно звернутися до міжнародної поліційної організації з запитом про оголошення Саакашвілі в міжнародний розшук.

Раніше у п’ятницю про відмову Інтерполу повідомила в Україні Одеська обласна державна адміністрація, яку нині очолює Міхеїл Саакашвілі, що отримав українське громадянство.

За повідомленням ОДА, в листі про це до всіх національних бюро країн-членів Інтерполу керівний орган Інтерполу в Ліоні у Франції вирішив, що є ознаки політичного переслідування Саакашвілі з боку Грузії, а відтак оголошення його в міжнародний розшук неприпустиме, бо суперечить статутові організації.

У Грузії, де нинішня влада звинувачує Саакашвілі в низці тяжких злочинів, він оголошений у розшук, і Головна прокуратура країни ще майже рік тому, наприкінці серпня 2014-го, почала домагатися від Інтерполу оголошення його і в міжнародний розшук. Сам Саакашвілі називає всі звинувачення проти нього політично мотивованими.

XS
SM
MD
LG