Доступність посилання

ТОП новини

Чуркін попередив, що Росія заветує й нову спробу створити трибунал щодо MH17


Віталій Чуркін єдиний голосує проти і ветує резолюцію, 29 липня 2015 року
Віталій Чуркін єдиний голосує проти і ветує резолюцію, 29 липня 2015 року

Постійний представник Росії при ООН Віталій Чуркін попередив, що повторний розгляд у Раді безпеки ООН пропозиції про створення міжнародного трибуналу для притягнення до відповідальності винних у збитті 2014 року над Донбасом малайзійського авіалайнера приведе до того ж результату, що й перший, коли Росія скористалася правом вето.

Як сказав він в інтерв’ю російському агентству «ТАСС», оприлюдненому в ніч на суботу, така спроба повторного розгляду була б «цілком несерйозним підходом», бо результат буде той самий.

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін заявляв, що п’ять країн, які розслідують обставини збиття літака «Боїнг-777» в небі над Донбасом торік – Австралія, Бельгія, Малайзія, Нідерланди та Україна, – знову спробують отримати схвалення Ради безпеки ООН для створення міжнародного трибуналу. Як сказав він в інтерв’ю агентству Associated Press, оприлюдненому у п’ятницю, це планується приблизно через два місяці, коли вже буде остаточний звіт про результати розслідування, що ведеться в Нідерландах.

У середу в Раді безпеки ООН за проект резолюції про створення такого трибуналу проголосували 11 із 15 членів Ради безпеки, 3 утрималися, але єдиний голос проти Росії, яка має право вето, заблокував ухвалення резолюції.

Попередні, неофіційно оприлюднені дані міжнародного розслідування, що ведеться в Нідерландах, свідчать, що літак був збитий зенітною ракетою, випущеною з ракетної установки «Бук» із території, захопленої сепаратистами на сході України. Москва і підтримувані нею сепаратисти заперечують будь-яку причетність.

Пасажирський «Боїнг-777» компанії Malaysian Airlines, що летів із Амстердама в Куала-Лумпур рейсом MH17, був збитий на Донбасі 17 липня 2014 року. Загинули всі 298 людей, які були на борту літака.

На цю ж тему:

30.07.2015
Україна може порушити питання про виключення Росії з ООН – експерт

Україна і Захід розкритикували вето Росії на резолюцію про створення трибуналу у справі «Боїнга» далі
XS
SM
MD
LG