Доступність посилання

ТОП новини

Луганська ОВЦА повідомила про поранення двох військових унаслідок обстрілів


Українські військові на позиціях у Луганській області, архівне фото
Українські військові на позиціях у Луганській області, архівне фото

Луганська обласна військово-цивільна адміністрація повідомила, що протягом минулої доби в Луганській області внаслідок обстрілів із боку сепаратистів біля міста Золотого були поранені двоє українських військових.

За повідомленням, це військовослужбовці 54-ї бригади Збройних сил, із Волині і Львівщини.

У селищі Станиці Луганській, яке на Луганщині обстрілюють зазвичай найактивніше, цієї ночі було відносно спокійно. Керівник адміністрації Георгій Тука, як мовиться в повідомленні, звернув увагу, що обстріли зазвичай зменшуються саме в ніч перед вихідними – на його думку, через традиційне п’ятничне пияцтво серед луганських сепаратистів.

Раніше в суботу у прес-центрі штабу антитерористичної операції повідомили, що протягом п’ятниці і ночі на суботу сепаратисти 109 разів порушили режим тиші, збільшивши число обстрілів позицій українських військ поблизу Донецька та на артемівському напрямку, в тому числі з озброєнь великих калібрів, що мали бути відведені, а також обстрілювали житлові частини населених пунктів.

Сепаратисти зі збройних угруповань «ДНР» та «ЛНР», визнаних в Україні терористичними, зі свого боку, заявили, що українські силовики протягом попередньої доби далі обстрілювали окуповані частини території на Донбасі.

За мінськими домовленостями, на лінії контакту ще від 15 лютого має діяти режим припинення вогню, а важкі озброєння мали бути відведені. Проте перестрілки і обстріли, і з застосуванням «відведених» озброєнь, тривають постійно. Сторони звинувачують одна одну в порушеннях і провокаціях.

XS
SM
MD
LG