Доступність посилання

ТОП новини

У зоні АТО за добу загинули двоє військових, 14 поранені – речник


В Авдіївці після обстрілу сепаратистів, фото 22 липня 2015 року
В Авдіївці після обстрілу сепаратистів, фото 22 липня 2015 року

За минулу добу в зоні антитерористичної операції двоє українських військових загинули, 14 були поранені, повідомив речник адміністрації президента з питань АТО полковник Андрій Лисенко. Більшість цих втрат настала на донецькому напрямку.

За його словами, там тривають безперервні бойові дії в районі аеропорту, Опитного, Авдіївки та Пісків – там бойовики застосували міномети великого калібру та бронетехніку. Також триває активне протистояння поблизу Мар’їнки із залученням стрілецької зброї, гранатометів та мінометів калібру 82 та 120 міліметрів, а біля Красногорівки та селища Миколаївка Друга бойовики використали танки. Крім того, у Світлодарській агломерації, зокрема селищах Лозове та Луганське, противник вів вогонь зі 152-міліметрової артилерії. Також артилерійські обстріли з важкого озброєння відбулися біля Верхньоторецького.

На луганському напрямку, сказав речник, епіцентром збройних протистоянь стала Станиця Луганська: ворог двічі обстріляв українські позиції зі 120-міліметрових мінометів та здійснив низку провокацій із застосуванням стрілецької зброї та гранатометів. Крім того, українські військовослужбовці успішно відбили напад бойовиків під час зіткнення з ворогом поблизу міста Золотого. Також під вогонь із мінометів калібру менше за 100 міліметрів потрапили українські позиції неподалік Оріхового.

При цьому Лисенко звернув увагу, що бойовики продовжують використовувати тактику обстрілів вночі, щоб не пригортати уваги міжнародних спостерігачів.

На маріупольському напрямку, сказав він, після активних бойових дій відновилося перемир’я: була зафіксована лише одна збройна провокація з застосуванням стрілецької зброї біля села Чермалик.

Відео: Ukraine Crisis Media Center

Раніше в суботу в Луганській обласній цивільній адміністрації повідомили про поранення двох українських військових унаслідок обстрілу біля міста Золотого на Луганщині, а також про те, що минулої ночі інтенсивність обстрілів Станиці Луганської зменшилася порівняно з попередніми днями. Керівник адміністрації Георгій Тука, як мовиться в повідомленні, звернув увагу, що обстріли зазвичай зменшуються саме в ніч перед вихідними – на його думку, через традиційне п’ятничне пияцтво серед луганських сепаратистів.

Сепаратисти зі збройних угруповань «ДНР» та «ЛНР», визнаних в Україні терористичними, зі свого боку, заявили в суботу, що українські силовики протягом попередньої доби далі обстрілювали окуповані частини території на Донбасі.

За мінськими домовленостями, на лінії контакту ще від 15 лютого має діяти режим припинення вогню, а важкі озброєння мали бути відведені. Проте перестрілки і обстріли, і з застосуванням «відведених» озброєнь, тривають постійно. Сторони звинувачують одна одну в порушеннях і провокаціях.

XS
SM
MD
LG