Доступність посилання

ТОП новини

СБУ прозвітувала про затримання «контрабанди» на мільйон гривень, що йшла під окупацію


Служба безпеки України повідомила, що заблокувала переправлення на тимчасово окуповані території незаконно переміщуваної партії алкоголю та цигарок на загальну суму понад мільйон гривень.

Підакцизні товари були виявлені в районі селища Нижнє Зайцеве Горлівського району Донецької області, за 800 метрів від лінії зіткнення, під час огляду колони з чотирьох вантажівок. Колона в супроводі мікроавтобусу рухалася ґрунтовою дорогою з боку Артемівська в бік Горлівки, мовиться в повідомленні.

В іншому повідомленні раніше в суботу СБУ заявила, що протягом попередньої доби мобільні групи співробітників Служби безпеки України, Державної фіскальної служби, військової прокуратури, прикордонників, підсилені волонтерами, запобігли незаконному переміщенню на тимчасово окуповані території 1,5 тон риби, 1,6 тони сухофруктів, однієї тони м’яса, 1,4 тони кондвиробів, 4 тон сиру та 9,8 тони цукру.

Зокрема, в одній із машин, що намагалася потрапити з Лисичанська на тимчасово окуповану територію в обхід пункту пропуску, виявлено п’ять тон продуктів харчування, мовиться в повідомленні.

Матеріали стосовно незаконного переміщення продуктів харчування долучено до вже наявного кримінального провадження за статтею 258-3 (створення терористичної групи) Кримінального кодексу України, заявляють в СБУ.

Про початок дії таких мобільних міжвідомчих груп на лінії контакту, що виявляють і зупиняють незаконне переміщення товарів між окупованими і вільними територіями України, повідомляв у середині липня волонтер і позаштатний радник президента Юрій Бірюков. За його словами, про це було вирішено напередодні за результатами наради у Петра Порошенка.

XS
SM
MD
LG