Доступність посилання

ТОП новини

До вечора суботи бойовики дещо знизили інтенсивність обстрілів – прес-центр АТО


©Shutterstock
©Shutterstock

У прес-центрі антитерористичної операції у суботу ввечері повідомляють, що від початку доби і до 18-ї години вечора інтенсивність обстрілів позицій Збройних сил України зі сторони незаконних збройних формувань дещо зменшилась. Про це йдеться в повідомленні прес-центру на сторінці у Фейсбуку.

«Проте і далі бойовики концентрують свої обстріли по наших позиціях в районах Донецька. Майже з 1-ї і до 3-ї години ночі російські найманці били по Опитному зі 122-міліметрової артилерії, танку, 120-міліметрових мінометів, стрілецької зброї. О 3:35 з 152-міліметрової артилерії агресори обстріляли Первомайське, а о 3:40 з 122-міліметрових артсистем Водяне. Практично з 12-ї і до 14-ї години бойовики гатили гранатометів і стрілецької зброї по українських позиціях в Пісках та Опитному.Не залишають у спокої бандити і мирні населені пункти. Сьогодні близько 2-ї години ночі під мінометним вогнем опинилась Мар’їнка, а з танку найманці били по селищу Максимільянівка», – йдеться в повідомленні.

В штабі АТО кажуть, що від початку доби і до 18- години 1 серпня бойовики понад 40 разів порушували режим припинення вогню.

Сепаратисти на своїх сайтах стверджують, що ЗСУ за добу майже 80 разів порушували перемирʼя, та обстріляли з мінометів Горлівку, Донецьк, Ясинувату, Санжарівку, Жовтень, Нову Таврію, Калинівку Олександрівку та інші населені пункти.

12 лютого лідери України, Франції, Німеччини і Росії домовилися про припинення вогню на Донбасі від 15 лютого, а також відведення важкого озброєння від лінії розмежування. Домовленості повністю не виконуються, сторони конфлікту звинувачують одна одну в порушенні режиму припинення вогню.

XS
SM
MD
LG