Доступність посилання

ТОП новини

СММ ОБСЄ заявляє про напруження ситуації поблизу Донецька


Спеціальна моніторингова місія (СММ) ОБСЄ на Донбасі в поширеному сьогодні звіті за 31 липня заявляє про напружену ситуацію в районі Донецька, а також тамтешнього аеропорту. Про це йдеться в повідомленні на сайті ОБСЄ.

«Загальна ситуація з безпекою в контрольованому «ДНР» місті Донецьку і довкола донецького аеропорту була напруженою в ніч з 30-го і 31-е липня, а також 31 липня. 30 липня зі своєї позиції в центрі Донецька, з 19:35 СММ спостерігала 40 вихідних вибухів з артилерії та зенітних гармат за 2-5 кілометрів на захід і південний захід від своєї позиції», – йдеться в повідомленні спостерігачів.

Також в СММ зазначають про те, що напередодні також фіксували постріли та вибухи на території залізничного вокзалу в Донецьку.

«Між 8:05 і 13:00 СММ спостерігала шість вибухів і кілька черг із стрілецької зброї і легкої зброї за 3-5 кілометрів на північ, захід, північний захід. СММ також чула 68 вибухів за 4-5 кілометри на південний захід, що як оцінюється, походять з полігону», – йдеться в повідомленні.

Спостерігачі кажуть, що на ділянці між Донецьком і Кураховим на відстані 300 метрів від блокпоста ЗСУ, зафіксували 10 потраплянь снарядів у дорогу і навколишні поля, про що свідчать фрагменти ґрунту свіжовирваної трави.

Українська сторона раніше в суботу заявила, що протягом п’ятниці і ночі на суботу сепаратисти 109 разів порушили режим тиші, збільшивши число обстрілів позицій українських військ поблизу Донецька та на артемівському напрямку, в тому числі з озброєнь великих калібрів, що мали бути відведені, а також обстрілювали житлові частини населених пунктів.

Сепаратисти зі збройного угруповання «ДНР», визнаного в Україні терористичним, заявили, що протягом попередньої доби українські силовики 79 разів порушили режим припинення вогню.

Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ працює на всій території України, за винятком Криму, куди її не допускає російська окупаційна влада, і частини окупованих територій Донбасу, де місії перешкоджають місцеві антиукраїнські збройні угруповання, підтримувані Росією.

XS
SM
MD
LG