Доступність посилання

ТОП новини

У Зімбабве спростовують інформацію про загибель лева Джеріхо


Лев Сесіль, Зімбабве (архівне фото)
Лев Сесіль, Зімбабве (архівне фото)

Представники Національного парку Зімбабве та Управління дикої природи у неділю, 2 серпня, опублікували фотографію лева на ім’я Джеріхо, таким чином, спростувавши інформацію, що його також застрелили браконьєри.

Джеріхо є братом Сесіля, місцевого улюбленця, чиє нещодавнє вбивство викликало протест світової спільноти.

Сесіля вбив американський дантист на початку липня у Національному парку Хванге у Зімбабве. Наразі влада цієї країни вимагає екстрадиції американця за звинуваченнями у браконьєрстві.

Джеріхо став місцевим героєм, коли почав піклуватися за дітьми вбитого Сесіля на тлі занепокоєння, що їх можуть вбити дорослі леви.

1 серпня у Facebook з’явилися повідомлення, що Джеріхо також був убитий.

Найпопулярніший у Зімбабве лев, 13-річний Сесіль, був застрелений американським дантистом Джеймсом Палмером з арбалета у національному парку Хванге. Влада Зімбабве з’ясувала, що американець заплатив організаторам нелегального сафарі 54 тисячі доларів за право пополювати на лева.

Фахівці з’ясували завдяки GPS-трекерам на нашийнику Сесіля, що тварина померла не відразу. Після пострілу браконьєри переслідували його близько 40 годин, щоб добити.

Сесіль користувався популярністю як у зімбабвійців, що так і у мандрівників. Він був твариною-знаменитістю у Зімбабве.

Приїжджі часто бачили лева у савані з його стаєю. Фахівці побоюються, що після смерті Сесіля, стая розпадеться, а його дітей вб’ють інші леви, що борються за ранг альфа-самця.

(Відео користувача YouTube Paula French)

XS
SM
MD
LG