Доступність посилання

ТОП новини

Уряд: в.о. керівника центру оцінювання якості освіти буде заступник Лікарчука


Ігор Лікарчук, якого уряд усунув від виконання обов’язків директора Центру оцінювання якості освіти
Ігор Лікарчук, якого уряд усунув від виконання обов’язків директора Центру оцінювання якості освіти

Кабінет міністрів України тимчасово поклав виконання обов’язків директора Українського центру оцінювання якості освіти на Віталія Дяченка, заступника усунутого Ігоря Лікарчука. Відповідне розпорядження від 30 липня оприлюднене сьогодні на урядовому порталі.

Як йдеться в документі, Дяченко буде в.о. директора центру до завершення службового розслідування.

22 липня уряд усунув керівника центру Ігоря Лікарчука на час розслідування, яке проводить Генеральна прокуратура за підозрою в зловживанні службовим становищем щодо керівництва центру.

Минулого тижня у ГПУ повідомили, що просять суд про арешт і відсторонення від посади першого заступника директора Українського центру оцінювання якості освіти.

У Міністерстві освіти вказали на відсутність конкретних доказів чи звинувачень на адресу керівництва центру і заявили, що порушена справа є «піар-кампанією» Генпрокуратури. У Міносвіти також висловили сподівання, що кримінальне впровадження жодним чином не вплине на вступну кампанію чи ЗНО.

Український центр оцінювання якості освіти створений у 2005 році. Серед завдань центру – підготовка проведення зовнішнього незалежного оцінювання (ЗНО), моніторинг якості освіти.

XS
SM
MD
LG