Доступність посилання

ТОП новини

Блаттер йде з посади члена МОК


Йозеф Блаттер
Йозеф Блаттер

Йозеф Блаттер, президент ФІФА, який заявив про свою відставку, йде і з посади в Міжнародному олімпійському комітеті.

Блаттера мали переобирати 3 серпня разом із ще декількома членами МОК. Проте президент комітету Томас Бах заявив, що Блаттер минулого місяця повідомив про намір не переобиратися.

На початку червня Блаттер заявив, що він іде у відставку з посади голови ФІФА у зв’язку з корупційним скандалом в організації. Його наступника мають обрати на спеціальних виборах у лютому.

Йозеф Блаттер був членом МОК з 1999 року, і мав би залишити організацію у березні наступного року, оскільки до того часу йому виповниться 80 років, це максимальний вік для перебування на посаді.

27 травня у Цюріху були заарештовані кілька високопосадовців ФІФА, проти яких у США висунуті звинувачення у хабарництві при виборі місць проведення світової першості з футболу, в махінаціях з укладенням маркетингових та телерадіомовних угод, у шахрайстві, рекеті й відмиванні грошей.

Швейцарські чиновники розпочали кримінальне розслідування щодо процесу голосування, у результаті якого Росія та Катар стали організаторами Чемпіонатів світу з футболу у 2018 та 2022 роках.

XS
SM
MD
LG