Доступність посилання

ТОП новини

Янукович має бути на лаві підсудних – Азаров і Марков


Микола Азаров під час прес-конференції, 3 серпня 2015 року
Микола Азаров під час прес-конференції, 3 серпня 2015 року

У Росії колишній прем`єр-міністр України Микола Азаров заявив, що не має наміру залучати колишнього президента України Віктора Януковича до «комітету порятунку України», а також зазначив, що розслідування кримінальних проваджень щодо Януковича мають бути об`єктивними.

«Я з цією людиною пропрацював дуже багато років, і він був різний, Віктор Федорович. Під час одного періоду і під час заключного періоду – це були зовсім різні Януковичі. Саме тому мені важко говорити, але коли ми на «комітеті» обговорювали, ми ухвалили рішення: до складу «комітету» не повинні входити ті, хто був близько пов’язаний з попереднім президентом України», – сказав Азаров.

Водночас колишній депутат Верховної Ради України, представник «комітету порятунку України» Ігор Марков заявив, що «спілкування з Януковичем» доручено йому.

«Я вважаю, що цей чоловік винен не менше, а можливо, і більше в тому, що сталося в Україні... Місце йому – на одній лаві підсудних разом з Порошенком і з усіма тими, хто сьогодні заправляє всім у Києві», – зазначив Марков.

Раніше Микола Азаров оголосив про створення «комітету порятунку України». За його словами, «комітет» готовий взяти на себе відповідальність за відновлення розвитку України».

12 січня Інтерпол оголосив у міжнародний розшук колишнього прем’єра Миколу Азарова, а також інших колишніх високопосадовців, зокрема екс-президента Віктора Януковича, його сина Олександра Януковича, екс-міністра фінансів Юрія Колобова.

Азарова звинувачують у перевищенні влади, що спричинило тяжкі наслідки, привласненні, розтраті майна або заволодінні ним шляхом зловживання службовим становищем. Екс-прем’єр звинувачення на свою адресу відкидає.

Віктор Янукович є фігурантом кількох кримінальних справ, зокрема, щодо перевищення ним повноважень від листопада 2013 року до лютого 2014 року і за масові вбивства активістів Майдану, а також за фактом захоплення Януковичем державної влади в 2010 році. Його розшукує Інтерпол.

XS
SM
MD
LG