Доступність посилання

ТОП новини

Бойовики продовжують обстріли позицій сил АТО із заборонених озброєнь – штаб


Проросійські сепаратисти, архівне фото
Проросійські сепаратисти, архівне фото

Бойовики продовжують обстріли позицій сил АТО із озброєння, яке за мінськими домовленостями має бути відведене від лінії розмежування.

За даними штабу АТО, найбільша активність сепаратистів була зафіксована з півночі до 6 ранку.

«Окупанти в районі Донецька тричі били зі 120-міліметрових мінометів по Авдіївці, о 3:10 зі сторони Спартака бандити вдарили по мирних кварталах міста з артилерії калібру 152 міліметри. Також о 4 годині з 120-міліметрових мінометів, а о 5:30 з артилерії злочинці били по Троїцькому. Під вогнем танку найманців опинились Опитне і Первомайське», – йдеться у повідомленні.

За даними штабу, на маріупольському напрямку сепаратисти двічі із 120-міліметрових мінометів і двічі з артилерії калібру 122 міліметри вели вогонь по позиціях сил АТО в Старогнатівці.

Українські військові повідомляють, що загалом з півночі до 18:00 бойовики 46 разів порушили режим припинення вогню.

Водночас сепаратисти звинувачують сили АТО у порушенні режиму припинення вогню. Зокрема Едуард Басурін, який називає себе «заступником міністра оборони» угруповання «ДНР», заявив про 41 факт порушення режиму припинення вогню з боку українських військових.

За мінськими домовленостями, на лінії контакту ще з 15 лютого має діяти режим припинення вогню, а важкі озброєння мали бути відведені від лінії розмежування. Проте перестрілки і обстріли, і з застосуванням «відведених» озброєнь, тривають постійно. Сторони звинувачують одна одну в порушеннях і провокаціях.

XS
SM
MD
LG