Доступність посилання

ТОП новини

Порошенко: потрібно визначити план посилення оборони на випадок ескалації конфлікту на Донбасі


Петро Порошенко
Петро Порошенко

Президент України Петро Порошенко зазначає, що, враховуючи зростання кількості обстрілів українських позицій в зоні АТО, необхідно визначити стратегію та скоординувати подальші дії.

«Нам треба чітко визначити план посилення оборони на випадок ескалації конфлікту», – сказав він під час засідання Воєнного кабінету РНБО, на якому учасники обговорюють ситуацію на Донбасі.

Президент нагадав, що вчора завершилися переговори Тристоронньої контактної групи в Мінську, на якому Україною був запланований план відведення на 15 кілометрів артилерійських систем калібру менше 100 мм, танків та гранатометів.

«Це та зброя, яку противник використовував проти українського війська в попередні тижні – до тих пір, коли на цьому тижні почала використовуватися великого калібру артилерія», – наголосив він.

За повідомленням прес-служби Адміністрації президента, Воєнний кабінет РНБО також планує обговорити гуманітарні та економічні питання, зокрема створення підгрупи Тристоронньої контактної групи щодо кордону, яка має розпочати «процес імплементації пункту Мінських домовленостей – відновлення контролю над неконтрольованою ділянкою українсько-російського кордону і виведення іноземних військ з української території».

Вчора відбулося засідання Тристоронньої контактної групи щодо врегулювання ситуації на Донбасі. За словами представника ОБСЄ в контактній групі Мартіна Сайдіка, триває робота щодо угоди про відведення танків, а також артилерійської зброї калібром до 100 міліметрів і мінометів калібром до 120 міліметрів, також контактна група продовжує обговорювати питання виборів.

XS
SM
MD
LG