Доступність посилання

ТОП новини

Суд у справі Сенцова-Кольченка продовжиться у середу


Олег Сенцов та Олександр Кольченко у суді, архівне фото
Олег Сенцов та Олександр Кольченко у суді, архівне фото

У Північнокавказькому окружному військовому суді російського Ростова-на-Дону завершилося засідання у справі українського режисера Олега Сенцова та активіста Олександра Кольченка, яких звинувачують в організації терактів у Криму, розгляд справипродовжиться в середу о 10:00.

«У четвер і п’ятницю сторона захисту представить своїх свідків і докази. Дебати з наступного тижня», – повідомляє кореспондент Радіо Свобода у twitter.

Судові засідання у Ростові-на-Дону тривають щодня вже другий тиждень.

3 серпня в суді у справі Сенцова і Кольченка допитали «засекречених» свідків, у тому числі – співробітника ФСБ Росії. До цього фігурант даної справи Геннадій Афанасьєв, який мав свідчити проти Сенцова і Кольченка, повідомив, що відмовляється давати свідчення проти них, а також заявив, що всі попередні свідчення давав під тиском.

Олега Сенцова та Олександра Кольченко заарештували в травні 2014 року. ФСБ оголосила, що вони є членами забороненої в Росії української організації «Правий сектор». За версією слідства, вони планували вчинення диверсійно-терористичних актів у низці кримських міст, а в подальшому знищення низки об'єктів життєдіяльності, залізничних мостів, ліній електропередач. Кольченко загрожує мінімум 10 років, а Сенцовому – 20. Обидва провину заперечують з дня їх затримання.

3 серпня правозахисний центр «Меморіал» визнав політв'язнями Сенцова і Кольченко.

XS
SM
MD
LG