Доступність посилання

ТОП новини

Гонтарева: Україна отримала другий транш МВФ на 1,7 мільярда доларів


МВФ перерахував Україні другий транш кредиту в 1,7 мільярда доларів. Про це заявила голова Нацбанку Валерія Гонтарева під час наради з керівниками 40 найбільших банків країни.

«Кошти, які ми сьогодні отримали від МВФ, будуть спрямовані на поповнення міжнародних резервів. Загалом наші міжнародні резерви зростають упевненими темпами і до кінця 2015 року ми плануємо, що їх обсяг досягне рівня майже 18 мільярдів доларів США», – зазначила Гонтарева, слова якої цитує прес-служба НБУ.

Вона зазначила, що Україна належним чином виконує свої зобов’язання перед міжнародними донорами, тож розраховує на отримання запланованої підтримки від світового співтовариства.

Наприкінці липня Міжнародний валютний фонд повідомив, що його Рада директорів схвалила надання Україні другого траншу позики на суму в 1 мільярд 700 мільйонів доларів за програмою допомоги загальною сумою в 17,5 мільярдів доларів.

Спершу умовою надання траншу називали досягнення домовленості Києва з приватними міжнародними кредиторами про реструктуризацію боргу, щоб зменшити боргове навантаження більш як на 15 мільярдів доларів протягом наступних чотирьох років. Але врешті в МВФ дали знати, що можуть надати кошти і без досягнення такої домовленості.

Нинішню програму допомоги терміном на чотири роки МВФ надав Україні в березні, тоді ж виплативши і перший її транш у 5 мільярдів доларів.

XS
SM
MD
LG