Доступність посилання

ТОП новини

У Запоріжжі зняли борди на підтримку ЛГБТ, розташовані на території військової частини


Два білборди із соціальною рекламою на підтримку представників ЛГБТ-спільноти, опори яких розташовані на території «Уральських казарм» Запоріжжя, зняли на прохання керівництва 55-ї окремої артбригади.

Як повідомив директор Благодійного фонду «Гендер Зед» Ростислав Мілевський, борди, що викликали резонанс у російських ЗМІ, планують розмістити в іншому місці, однак наразі ще не знайшли вільні рекламні площі.

«З території «Уральських казарм» – це лише два борди, що переїздять. Керівництво військової частини попросило поміняти місця, зняти, бо багато військовослужбовців висловили невдоволення. Ми пішли на зустріч – розуміємо, що плакати провокативні для українських реалій, тому вони переїдуть на нове місце… Там, де розмістили, були єдині вільні площі. Ми навіть не знали, що це «Уральські казарми»», – заявив директор Благодійного фонду «Гендер Зед» Ростислав Мілевський.

У рамках інформаційної кампанії в Запоріжжі представники «Гендер Зед» також проведуть роз’яснювальну акцію у вигляді відкритого екзамену для охочих щодо знань прав людини, зокрема жінок, людей із ВІЛ, представників секс-меншин.

Раніше в Запоріжжі благодійний фонд «Гендер Зед» поширив соціальну рекламу, покликану привернути увагу до питань дискримінації представників ЛГБТ-спільноти. На бордах зображені молоді чоловіки і жінки і написи: «Я тебе дуже люблю» і «Я тебе також люблю», де слово «люблю» замінено на символічне зображення серця у кольорах веселки, символу ЛГБТ.

Новину про появу бордів спотворили російські ЗМІ. Зокрема, телеканал Міноборони Росії повідомив, нібито в армію у Запоріжжі заманюють «за допомогою геїв».

XS
SM
MD
LG