Доступність посилання

ТОП новини

ГПУ перевіряє інформацію щодо причетності «групи Ланя» до контрабанди на Закарпатті


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Генеральна прокуратура України перевіряє причетність народного депутата від групи «Воля народу» Михайла Ланя до контрабандних потоків в Закарпатській області.

«Хочу ще раз запевнити представників комісії, що перевіряється діяльність і так званої «групи Ланьо» та підстави для цього конфлікту. Ми направили доручення від правоохоронних органів до оперативним підрозділам з метою отримання всієї інформації і фактів виявлення контрафактної продукції з метою виявлення фактів контрабанди та отримання інформації щодо причетності саме до цієї діяльності представників так званої «групи Ланьо», – повідомив старший слідчий з особливо важливих справ Генпрокуратури Андрій Попов в ході засідання имчасової слідчої комісії з питань розслідування обставин конфлікту в Закарпатській області.

Крім того, Генпрокуратура також перевіряє факт присутності снайперів у ході перестрілки в Мукачевому Закарпатської області.

«До нас приходять люди і нам кажуть, що були помічені особи, наче схожі на снайперів, на багатоповерхівках неподалік від ТЦ «Антарес». Я не стверджую цей факт, але прошу вас це перевірити і звернути на це увагу», – звернувся до присутнього на засіданні заступника генпрокурора Юрія Столярчука нардеп від «Блоку Петра Порошенка», член ТСК Валерій Пацкан.

На засіданні 5 серпня тимчасова слідча комісія вирішила повторно відправити декількох членів комісії на Закарпаття для з’ясування додаткових обставин конфлікту. Відтак у Мукачево 18-20 серпня поїдуть Андрій Тетерук («Народний фронт»), Михайло Папієв («Опозиційний блок»), Іван Крулько («Батьківщина»), Валерій Пацкан («БПП»), Тарас Пастух («Самопоміч»), Ігор Мосійчук («Радикальна партія») і голова ТСК Микола Паламарчук («БПП»).

Очікується, що остаточний звіт тимчасова слідча комісія з питань розслідування обставин конфлікту в Закарпатській області оприлюднить у вересні.

11 липня вдень у Мукачеві виникла стрілянина. За даними місцевих ЗМІ, конфлікт виник між «Правим сектором» та людьми з оточення народного депутата Михайла Ланя. Загинули щонайменше двоє осіб, близько десятка були поранені.

У рамках розслідування подій у Мукачеві відкрито 7 кримінальних проваджень.

XS
SM
MD
LG