Доступність посилання

ТОП новини

Кольченко на суді заявив, що не терорист і відмовився відповідати на питання прокурора


Олександр Кольченко
Олександр Кольченко

Український активіст Олександр Кольченко, якого разом із режисером Олегом Сенцовим звинувачують в організації терактів у Криму, відкинув звинувачення, виступаючи сьогодні в російському суді.

«Ні в якому терористичному співтоваристві я не брав участі. За політичними поглядами я є антифашистів і анархістом», – сказав Кольченко на засіданні суду в Північнокавказькому окружному військовому суді в російському Ростові-на-Дону.

Він стверджує, що Сенцова бачив всього кілька разів і «закликів до протиправних дій ніколи від нього не чув».

Активіст заявив, що визнає, що брав участь у підпалі офісу політичної партії в Сімферополі, але не більше. «Я не був згоден із тим, що відбувається в Криму. Партія регіонів дозволила Путіну введення військ до Криму», – сказав Кольченко.

«Україна й інші країни висували вимоги звільнити Крим, але підпал не міг вплинути на рішення уряду Росії», – зазначив він.

Кольченко розповів, як і ким проводився підпал, а потім відмовився відповідати на запитання суду і державного обвинувача.

Перед цим у суді виступив Олег Сенцов, який заявив про незаконність суду у своїй справі і розповів про тортури

Сенцова і Кольченка заарештували навесні 2014 року в Криму, який Росія анексувала. Кольченку загрожує мінімум 10 років, а Сенцову – 20 років ув’язнення. Обидва провину заперечують з дня їх затримання.

Правозахисний центр «Меморіал» визнав підсудних політв’язнями.

XS
SM
MD
LG