Доступність посилання

ТОП новини

Ярош не підтверджує членство Сенцова і Кольченка у «Правом секторі» – адвокат


Олег Сенцов і Олександр Кольченко
Олег Сенцов і Олександр Кольченко

Суддя на засіданні Північно-Кавказького окружного військового суду у справі українського режисера Олега Сенцова та активіста Олександра Кольченка, яких у Росії звинувачують в організації терактів у Криму, зробив зауваження адвокату Світлані Сидоркіній за клопотання про долучення до справи відповіді лідера «Правого сектора» Дмитра Яроша.

Як повідомляє у кореспондент Радіо Свобода, у відповіді Ярош вказує, що Сенцов і Кольченко не є членами «Правого сектору».

Крім того, суддя не вважав доказами інформацію адвоката про тортури ще одного фігуранта справи так званих «кримських терористів» Геннадія Афанасьєва, засудженого у Росії на сім років, і який відмовився від своїх попередніх свідчень.

Суддя на це зазначив, що якщо після укладення угоди зі слідством з’ясується, що підсудний дав неправдиві свідчення, то вирок підлягає перегляду.

Кореспондент Радіо Свобода також повідомляє, що Афанасьєв на суді підтвердив інформацію про тортури співробітниками ФСБ у Криму та розповів про тиск і погрози вже у Ростові. За словами Афанасьєва, співробітники ФСБ у ростовському СІЗО погрожували йому і його близьким, після того, як він відмовився від свідчень.

У четвер, 6 серпня, у суді Сенцов виступив з промовою, у якій заявив про «нелегітимність цього судового процесу» над ним. Кольченко, своєю чергою, сказав, що не брав участі «ні в якому терористичному співтоваристві».

Засідання суду продовжиться в п’ятницю о 10.00.

Сенцова і Кольченка заарештували навесні 2014 року у Криму, який Росія анексувала. Кольченку загрожує щонайменше 10 років, а Сенцову – 20. Обидва провину заперечують від дня їх затримання.

Правозахисний центр «Меморіал» визнав Сенцова і Кольченка політв’язнями.

XS
SM
MD
LG