Доступність посилання

ТОП новини

Справа Сенцова: суд не задовольнив клопотання про відвід


Олег Сенцов під час судового засідання, архівне фото
Олег Сенцов під час судового засідання, архівне фото

У Ростові-на-Дону в Росії суд не задовольнив клопотання захисту українського режисера Олега Сенцова про відвід складу суду.

Раніше адвокат Сенцова Володимир Самохін подав таке клопотання, вказавши на «зацікавленість суду у результаті справи».

«30 липня Геннадій Афанасьєв (засуджений фігурант справи – ред.) був у суді. До нього зайшов співробітник ФСБ (Росії) і закликав його відмовитися від дачі свідчень у суді», – сказав Самохін.

«Також співробітник ФСБ говорив про те, що є домовленість з складом суду», – додав він.

У відповідь на це прокурор висловив протест, вказавши на те, що «доказів того, що суд зацікавлений у результаті справи, немає».

7 серпня в Північно-Кавказькому окружному військовому суді в Ростові-на-Дону триває розгляд у справі Олега Сенцова та Олександра Кольченка. Очікується виступ свідків захисту.

Напередодні в суді виступили Сенцов і Кольченко. Перший заявив про «нелегітимність судового процесу», розповів про тортури ФСБ, Кольченко заявив, що він не терорист, і відмовився відповідати на питання звинувачення. Обидва заперечують зв’язок з «Правим сектором» та організацією терактів в Криму.

Сенцова і Кольченка заарештували навесні 2014 року в Криму, який на той час анексувала Росія. Кольченкові загрожує мінімум 10 років, а Сенцову – 20. Обидва провину заперечують з дня їхнього затримання.

Правозахисний центр «Меморіал» у Росії визнав підсудних політв'язнями.

XS
SM
MD
LG