Доступність посилання

ТОП новини

Апеляційний суд залишив без змін обраний Лавриновичу запобіжний захід


Олександр Лавринович
Олександр Лавринович

Апеляційний суд Києва залишив без змін запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави в розмірі 1,2 мільйона гривень для колишнього міністра юстиції Олександра Лавриновича.

Таким чином, колегія суддів відхилила апеляції Генеральної прокуратури та захисту Лавриновича.

Прокуратура у своїй апеляції просила заарештувати підозрюваного й збільшити заставу до більше 8 мільйонів гривень, а адвокати Лавриновича – скасувати запобіжний захід у частині тримання під вартою.

Наприкінці липня суд призначив Лавриновичу заставу в розмірі 1,2 мільйона гривень, згодом він вніс заставу.

Також 22 липня Печерський райсуд Києва наклав арешт на 3 машини та будинок Лавриновича.

У липні у Генпрокуратурі повідомили, що Лавриновича підозрюють у розтраті шляхом зловживання службовим становищем державних коштів на суму понад 8,5 мільйона гривень.

За даними слідства, ці кошти були незаконно та безпідставно витрачені на «залучення іноземної фірми з метою приховування фактів злочинного порушення законодавства правоохоронними органами та судом під час здійснення розслідування та судового розгляду справи Юлії Тимошенко».

У травні 2014 року стало відомо, що генеральна прокуратура України проводить досудове розслідування стосовно колишніх міністрів юстиції Олександра Лавриновича й Олени Лукаш за фактом розтрати бюджетних коштів у розмірі понад 8,6 мільйона гривень.

XS
SM
MD
LG