Доступність посилання

ТОП новини

Спостерігачів ОБСЄ знову обстріляли на Донбасі – Дачич


Івіца Дачич
Івіца Дачич

Голова ОБСЄ, міністр закордонних справ Сербії Івіца Дачич повідомляє, що у вівторок, 11 серпня, спостерігачі Спеціальної моніторингової місії знову потрапили під обстріл на сході України.

«Сьогодні після обіду спостерігачів СММ знову обстріляли на сході України», – йдеться у заяві Дачича, опублікованій у вівторок.

Спостерігачі СММ повідомляють про серйозне погіршення ситуації у Старогнатівці Донецької області у вівторок, зазначає голова ОБСЄ.

«Безпека і свобода пересування є обов’язковою умовою для виконання мандату СММ. Я різко засуджую будь-які прояви перешкоджання роботі спостерігачів. Недоторканність власності спостерігачів ОБСЄ має бути гарантована», – наголосив Івіца Дачич.

9 серпня СММ ОБСЄ в Україні повідомила, що у ніч на неділю у Донецьку спалили шість її автомобілів, з них три повністю, ще три були пошкоджені частково.

10 серпня уранці у Міноборони повідомили про наступ бойовиків біля Старогнатівки. За даними речника Адміністрації президента з питань АТО Андрія Лисенка, українські позиції там атакували 400 бойовиків, використовуючи танки та іншу військову техніку. Унаслідок обстрілів, за даними штабу АТО, 1 український військовий загинув, ще 16 поранені, ще один військовий зник безвісти. Водночас у «Правому секторі» заявляють про 4 загиблих своїх бійців.

Згодом у Міноборони повідомили про ще один обстріл з використанням реактивних систем залпового вогню, скоєний бойовиками поблизу Старогнатівки Донецької області.

В угрупованні «ДНР» дані української сторони про наступальну операцію спростували і звинуватили у порушені режиму припинення вогню сили АТО.

Чергові мінські угоди передбачають припинення вогню та відведення важкого озброєння від лінії розмежування на Донбасі, протеугоди не виконуються, а сторони конфлікту звинувачують однаодну у порушенні режиму припинення вогню.

XS
SM
MD
LG