Доступність посилання

ТОП новини

Росія: Ростовський суд направив до Донецька скаргу захисту Савченко щодо підсудності


Надія Савченко
Надія Савченко

У Росії Ростовський обласний суд направив до Донецька Ростовської області клопотання захисту української громадянки Надії Савченко про розгляд її справи в Москві, повідомило російське агентство «РИА-новости».

Адвокат Надії Савченко Микола Полозов відтак повідомив у твітері, що спеціально телефонував із цього приводу до Донецького міськсуду, і там сказали, що ніякої інформації про це не мають. «Судовий пінг-понг», – прокоментував він.

Захист Савченко домагається перенесення розгляду її справи в Москву, бо вважає, що в російському Донецьку, прикордонному з окупованою частиною України, проведення цього суду небезпечне для родичів Савченко і може призвести до обмежень на участь у процесі іноземних спостерігачів. Донецький міськсуд вирішив 30 липня, що це подання захисту Савченко має вирішити Ростовський облсуд.

У Росії Савченко звинувачують, зокрема, у вбивстві російських журналістів на Донбасі. В Україні Генпрокуратура підозрює сімох росіян у скоєнні злочинів проти Надії Савченко.

За даними захисту українки, наприкінці червня минулого року сепаратисти захопили її в полон, а потім насильно перевезли через кордон і передали російським силовикам. За доказам, які надав захист, Савченко не могла бути причетна до загибелі журналістів, тому що потрапила в полон ще до їхньої смерті, це також підтвердили українські мобільні оператори. Вони кажуть, що телефони Савченко вже працювали на території бойовиків у момент убивства російських журналістів на сході України.

Росія відмовляється визнавати аргументом для звільнення міжнародний імунітет Надії Савченко, яка є депутатом Верховної Ради і членом делегації України в Парламентській асамблеї Ради Європи.

XS
SM
MD
LG