Доступність посилання

ТОП новини

Кабмін опублікував розпорядження про розширення санкцій щодо Росії


©Shutterstock
©Shutterstock

На сайті Кабміну опублікували розпорядження про розширення санкцій щодо Росії.

Однак в урядовому розпорядженні № 808-р «Про розширення пропозицій щодо застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів» перелік фізичних та юридичних осіб, до яких застосовуються санкції, виявся засекреченим.

Зокрема у розпорядженні вказується, що додатки з цими переліками – для службового користування, на сайті Кабміну їх немає.

«Винести на розгляд Ради національної безпеки і оборони України питання щодо встановлення строку застосування санкцій, інформування осіб про застосування до них санкцій, а також щодо оприлюднення переліку таких осіб», – йдеться у розпорядженні.

Це урядове розпорядження набирає чинності з дня його опублікування.

У РНБО наразі про отримання другого пакету санкцій не повідомляли.

11 вересня 2014 року уряд ухвалив перше розпорядження №829-р про запровадження санкцій, зокрема, заборони стосувалися в’їзду на територію України деяким особам, виведення капіталу за межі України, участь у приватизації, заборони експорту до Росії товарів військового призначення та подвійного використання.

У Кабміні зазначають, що загалом двома розпорядженнями уряду пропонується застосувати санкції стосовно 1124 фізичних та 156 юридичних осіб.

XS
SM
MD
LG