Доступність посилання

ТОП новини

Активісти викликали Добкіна на «люстраційний трибунал»


Михайло Добкін
Михайло Добкін

Активісти громадської організації «Люстраційна палата України» заявляють про створення «люстраційного трибуналу», на який зокрема викликають колишнього голову Харківської облдержадміністрації, народного депутата Михайла Добкіна (фракція «Опозиційний блок»). Про це Радіо Свобода розповів голова організації, харківський активіст Андрій Ільгов.

За його словами, перше засідання «трибуналу» відбудеться 25 серпня і Добкіна на нього вже запросили. Андрій Ільгов зазначив, що активісти наразі вивчають діяльність Добкіна під час роботи в парламенті, а також на посадах мера Харкова та голови ОДА.

Сам колишній голова області раніше відреагував на діяльність активістів у різкій формі.

Андрій Ільгов розповів, що, за задумом активістів, «трибунал» розглядатиме справи посадовців періоду президентства Віктора Януковича, а також тих, кого вже після зміни влади запідозрили у порушеннях – зокрема, у корупції.

Кандидатами на громадську люстрацію активісти називають також лідера фракції «Опозиційний блок» Юрія Бойка, народного депутата з цієї фракції Євгена Мураєва та мера Харкова Геннадія Кернеса. Вони заяву активістів поки не коментували.

Із 2014 року у Харкові працює «Громадська люстраційна палата». На її останньому засіданні активісти очікували голову Харківської області Ігоря Райніна, але той не прийшов, посилаючись на зайнятість. Згодом у коментарі Радіо Свобода Райнін назвав претензії активістів до нього «дешевим шоу».

XS
SM
MD
LG