Доступність посилання

ТОП новини

Яценюк доручив уточнити кількість переселенців


Арсеній Яценюк
Арсеній Яценюк

Прем’єр-міністр Арсеній Яценюк доручив міністру соціальної політики Павлу Розенку уточнити кількість внутрішньо переміщених осіб та їхнє фактичне місце проживання.

«Нам треба реально з’ясувати, як стикуються дві цифри – офіційно зареєстровані переселенці, яких вже 1,4 мільйона, і фактично проживаючих переселенців. Тобто намтреба провести верифікацію, чи ці особи дійсно проживають на відповідних територіях, а не живуть в Донецьку і Луганську і не переїжджають на контрольовану територію і отримують пільги, субсидії і пенсії. Більше того, отримують фінансування від уряду і потім повертаються назад. Мені почала приходити інформація, що картка на отримання пенсії обслуговується о 2-3 години ночі в кафе, барах і ресторанах. Нам треба зрозуміти реальну кількість внутрішньо переміщених осіб, які потребують допомоги і тих, які нею зловживають», – сказав Яценюк.

У відповідь Павло Розенко повідомив, що є постанова Кабміну, якою передбачена можливість Державною міграційною службою здійснити перевірку за допомогою органів внутрішніх справ фактичного місця проживання переселенця.

«Але справді неспівпадіння є досить великі», – підтвердив міністр.

Після верифікації і підтвердження реальної кількості переселенців, що зареєстровані і проживають на звільнених або вільних територіях, урядом буде проведена спеціальна нарада.

За останніми даними Мінсоцполітики, в Україні наразі налічується 1 мільйон 428 тисяч 77 переселенців із Донбасу та Криму.

XS
SM
MD
LG