Доступність посилання

ТОП новини

Прем’єр доручив правоохоронцям відзвітувати про справи за зрив оформлення субсидій


Арсеній Яценюк (©Shutterstock)
Арсеній Яценюк (©Shutterstock)

Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк доручив СБУ, МВС та Генеральній прокуратурі відзвітувати, скільки було порушено кримінальних проваджень проти представників органів місцевої влади за зволікання з оформленням субсидій.

«Я звертався до СБУ, МВС і Генеральної прокуратури три тижні тому порушити кримінальні провадження за зловживання владою або службовим становищем щодо тих працівників органів місцевого самоврядування, які умисно зволікають з оформленням субсидій. Я дуже прошу органи прокуратури, СБУ, МВС подати звіт про те, яка була робота проведена, скільки було порушено кримінальних проваджень», – наголосив прем’єр.

Крім того, Яценюк доручив міністрові інформаційної політики Юрію Стецю та голові Харківської ОДА Ігорю Райніну надати матеріали щодо порушеннями українського законодавства харківськими ЗМІ, які проводять антипропаганду надання комунальних субсидій.

Прем’єр наголосив, що Нацрада з питань телебачення і радіомовлення повинна отримати ці матеріали і вжити відповідних заходів, згідно з чинним законодавством.

Як повідомив заступник міністра соціальної політики Віталій Мущинін 18 серпня, на сьогодні вже оформили житлові субсидії 2,3 мільйона сімей, ще майже 400 тисяч – в процесі оформлення.

Загалом в Україні на надання субсидій претендують чотири мільйони українських сімей. На виплату субсидій у державному бюджеті передбачено 25 мільярдів гривень.

XS
SM
MD
LG