Доступність посилання

ТОП новини

У Дніпропетровську прооперували 5-місячне немовля, поранене через обстріли Мар’їнки на Донбасі


У Дніпропетровську, в обласній дитячій лікарні, медики прооперували 5-місячну дівчинку, яка зазнала осколкового поранення під час обстрілів озброєними сепаратистами Мар’їнки Донецької області, розповіли лікарі обласної дитячої лікарні.

Це наймолодша дитина, яку дніпропетровським лікарям довелось рятувати від наслідків бойових дій.

За словами медиків, маленьку Лілію доправили до медичного закладу у важкому стані. Дівчинка була поранена осколком у живіт.

Із-під завалів дівчинку витягли бійці 28-ї бригади, вони ж відвезли немовля до Курахівської лікарні, звідки гелікоптером дитину було транспортовано до Дніпропетровська. Тут на неї вже очікував підготовлений реанімобіль та команда медиків дитячої обласної лікарні.

«Після операції у дівчинки залишився осколок. Сьогодні ми його дістали. Ліля все ще перебуває на штучному диханні», – повідомив головний лікар Дніпропетровської дитячої обласної лікарні Олександр Хитрик.

Як повідомили у вівторок, 18 серпня, у прес-службі Мар’їнського райвідділу міліції, близько першої години ночі сепаратисти відкрили вогонь по житлових кварталах Мар’їнки. Один зі снарядів розірвався у приватному секторі, на вулиці Орджонікідзе, де мешкала сім’я з 5-місячною дитиною. У дівчинки осколкове поранення. Батьки дитини не постраждали.

На початку літа 2014 року Дніпропетровськ прийняв на лікування першу дитину із зони АТО.

Із початку проведення АТО у Дніпропетровську, в обласній дитячій лікарні, пролікували майже 600 дітей, півсотні з них надійшли з зони обстрілів у вкрай важкому стані.

XS
SM
MD
LG