Доступність посилання

ТОП новини

Справу Савченко залишили у суді російського Донецька


Незламна Надія
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:00:14 0:00

Незламна Надія

У Росії Ростовський обласний суд відмовився перенести розгляд справи українки Надії Савченко у Москву. Процес і далі розглядатимуть у Донецьку Ростовської області.

Клопотання про зміну підсудності справи подали захисники Савченко. Суддя, однак, вирішив, що підстав для перенесення процесу у російську столицю немає. Згідно з рішенням судді, той факт, що частина свідків у справі українки живе у Москві, Московській області й у Воронежі, не є достатнім для задоволення клопотання.

Надія Савченко на запитання судді про те, чи зрозуміле їй рішення, відповіла: «Слава Україні! Героям слава!»

Адвокати Надії Савченко назвали рішення суду очікуваним. Вони також заявили, що не планують його оскаржувати.

Народного депутата України, колишнього військовослужбовця Збройних сил України Надію Савченко у Росії обвинувачують у причетності до вбивства двох співробітників російського телебачення, які торік улітку без дозволу української влади перебували під Луганськом. Сторона обвинувачення стверджує, нібито Савченко вела корегування вогню під час обстрілу з боку українських військових.

Савченко і її захист звинувачення відкидають і стверджують, що на момент загибелі російських журналістів її вже захопили сепаратисти, які потім примусово переправили її до Росії.

Справу Савченко залишили у суді російського Донецька
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:12:23 0:00

XS
SM
MD
LG