Доступність посилання

ТОП новини

На фестивалі «Ше.Fest» збиратимуть гроші для батальйону, де служить родич Шевченка


Другий усеукраїнський благодійний фестиваль «Ше.Fest», присвячений Тарасові Шевченку, відбудеться цими вихідними в Моринцях, рідному селі Кобзаря на Черкащині. Як розповіла організаторка заходу Юлія Капшученко-Шумейко, гасло цьогорічного «Ше.Fest-у» – «Еволюція твого духу».

«Будемо еволюціонувати разом із країною. Ми розширили коло цікавих людей, що братимуть участь у гутірках. Цьогоріч ми залучили і вітчизняних кінорежисерів, тому буде ніч українського кіно. Також будуть театральні постановки, літературні читання. Кожен гурт готував пісні на слова Шевченка, це буде родзинка фестивалю. Також глибше розкриватимемо тему Шевченка-художника, бо багато хто забуває, що Шевченко був ще й митцем. І покажемо це через сучасних художників», – пояснила вона.

Зокрема, у фестивалі візьме участь Максим Зацарінний, родич Тараса Шевченка у восьмому поколінні за братом Микитою. До фестивалю він підготує перемальовані картини Тараса Шевченка. А сестра Зацарінного братиме участь у поетичній частині заходу.

«Їхній батько, теж родич Шевченка, Олександр Зацарінний зараз у зоні АТО. Минулого року завдяки зібраним коштам на першому фестивалі ми придбали тепловізор для жителів Звенигородщини, які служили на Луганщині. Цьогоріч будемо допомагати «Айдарові», де зараз і служить Олександр», – розповіла організаторка.

Один із учасників «Ше.Fest-у», письменник Василь Шкляр переконаний, що завдяки таким заходам підвищується національна та енергетична цінність краю.

«Дуже добре, що нарешті ми розворушуємо наші села, бо національна свідомість ще не на тому рівні, як би хотілося. Але з того покоління, що буває на «Ше.Fest-і», вже не виростуть покручі», – переконаний Шкляр.

Благодійний фестиваль триватиме два дні – 22 та 23 серпня.

XS
SM
MD
LG