Доступність посилання

ТОП новини

В уряді Росії підтримали ідею ув’язнення за ввезення санкційних продуктів


Олександр Ткачов
Олександр Ткачов

Міністр сільського господарства Росії Олександр Ткачов підтримує пропозицію Федеральної митної служби (ФМС) про запровадження кримінальної відповідальності за незаконне ввезення у Росію «санкційних» продуктів. Про це він заявив у неділю, 23 серпня, в інтерв’ю телеканалові «Росія-24».

ФМС Росії запропонувала посилити покарання за незаконне ввезення товарів, які потрапили під продуктове ембарго. У російському відомстві вважають, що ввезення «санкційних» продуктів у цю країну слід кваліфікувати за статтею «незаконне переміщення через митний кордон стратегічно важливих товарів у великих обсягах». Максимальне покарання за цією статтею – 12 років позбавлення волі з можливим штрафом до мільйона рублів (нині це понад 320 тисяч гривень). Наразі законопроект ФМС перебуває у стадії розробки.

Росія заборонила імпорт м’яса, риби, молочних продуктів, фруктів і овочів зі США, країн Європи, Канади, Австралії у серпні 2014 року. У Кремлі продуктове ембарго назвали «заходами у відповідь» на введені цими країнами Заходу санкції за анексію Росією Криму і підтримку сепаратистів на сході України.

Наприкінці липня президент Росії Володимир Путін підписав указ про знищення санкційних продуктів. З початку серпня, за даними «Россільгоспнагляду», знищено понад 600 тонн продовольства.

XS
SM
MD
LG