Доступність посилання

ТОП новини

У Криму з погрозами допитували матір командира українського батальйону – адвокат


Станіслав Краснов
Станіслав Краснов

21 серпня слідчий комітет Росії в окупованому Криму допитав матір командира батальйону «Крим» Станіслава Краснова, повідомляє у Facebook адвокат кримського активіста Євромайдану Олександра Костенка Дмитро Сотников.

За інформацією адвоката, жінку посадили у машину, коли вона виходила з магазину. Їй погрожували, що «якщо вона не сяде, то завтра за нею прийде ОМОН».

«Слідчий наполегливо питав літню (69 років) жінку про те, коли її син став фашистом, чи зберігав вдома зброю і для чого поїхав на Майдан, чи планував подальшу терористичну діяльність. Надія Олександрівна відповіла, що нічого про це не знає, зброї у квартирі не було. Також слідчий ставив особисті питання, такі як, хто батько Краснова і хто його дівчина, на що мати також не відповіла», – зазначає Сотников.

За інформацією адвоката, жінці слідчі не роз'яснили її право не давати свідчень у справі сина, закріплене у статті 51 Конституції Російської Федерації.

Сотников каже, що слідчі погрожували матері розправою над її сином.

«Під кінець допиту слідчий розповів, що Станіслав Краснов більше шести місяців вбиває на Донбасі людей, що вони візьмуть його рано чи пізно і привезуть у Росію, щоб здійснити над ним правосуддя за ці вбивства», – наводить слова слідчого адвокат.

Раніше Станіслав Краснов заявляв, що російські спецслужби продовжують тиск на його рідних, які проживають на півострові.

На початку червня у Криму у слідчому комітеті Росії порушили кримінальну справу проти Станіслава Краснова, якого звинувачують в екстремізмі і приналежності до організації «Правий сектор». Чоловіка підозрюють у скоєнні злочину, передбаченого ч. 1ст. 282 КК Росії (розпалювання ненависті або ворожнечі за ознаками ставлення до соціальної групи, вчинене з використанням засобів масової інформації).

XS
SM
MD
LG