Доступність посилання

ТОП новини

Українська влада хоче змінити «генетичний код» своїх громадян – Лавров


Голова МЗС Росії Сергій Лавров
Голова МЗС Росії Сергій Лавров

Міністр закордонних спав Росії Сергій Лавров заявляє, що українська влада хоче змінити «генетичний код» своїх громадян.

«Якщо вам трапиться якась негативна оцінка щодо українського народу, поділіться – я такого не пам’ятаю. А от що напружує дуже серйозно – це цілком протилежні дії керівництва України, яке взяло собі за мету змінити, якщо хочете, генетичний код. Я впевнений, що нічого з цього не вийде», – заявив Лавров у понеділок, 24 серпня, під час виступу на всеросійському молодіжному форумі «Територія смислів на Клязьмі».

«Коли президент Порошенко каже, що росіяни ніякі нам не брати, це хіба дружньо?», – зазначив Лавров.

(Відео користувача YouTube Россия 24)

Сьогодні, виступаючи на майдані Незалежності з нагоди 24-ї річниці незалежності України, президент Петро Порошенко заявив, що внаслідок агресії Росії на сході України загинули майже 2,1 тисячі українських військових. Порошенко наголосив також, що Росія має 50 тисяч військових на кордоні з Україною і 9 тисяч кадрових військових на окупованих територіях.

На сході України від квітня 2014 року тривають бойові дії проти проросійських сепаратистів. Влада України і Захід заявляють, що Росія підтримує бойовиків на Донбасі зброєю й особовим складом, і закликають припинити такі дії. Москва свою причетність заперечує, визнаючи лише, що на українському сході можуть бути російські «добровольці». Через дії Росії на сході України, а також через анексію Криму проти неї діють міжнародні санкції.

За даними ООН, внаслідок конфлікту на сході України загинули понад 6,8 тисяч людей.

Укладені у лютому в Мінську мирні домовленості, які передбачали припинення вогню на Донбасі, постійно порушуються, сторони конфлікту звинувачують у цьому одна одну.

XS
SM
MD
LG