Доступність посилання

ТОП новини

Штаб АТО: на луганському напрямку ситуація погіршується


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

На луганському напрямку ситуація погіршується, повідомляє речник Адміністрації президента з питань АТО Олександр Мотузяник.

За його словами, за минулу добу сепаратисти обстріляли з гранатометів та мінометів оборонні укріплення сил АТО біля Станиці Луганської та Щастя, значно активізувалися бої біля Бахмутської траси.

Речник АТО зазначає, що на донецькому напрямку біля Світлодарська та Горлівки вчора було достатньо спокійно, а в районі Донецька ситуація незмінно складна.

«Незважаючи на те, що противникзначно рідше застосовує важке озброєння, перестрілки на передньому краї тривають практично безперервно. Окрім цього, під ворожий вогонь ворожих гармат і мінометів потрапили житлові квартали Авдіївки та Красногорівки. На південь від Донецька вчора бойові дії не велися», – повідомив він.

Мотузяник повідомляє, що на маріупольському напрямку вчора найгарячішою точкою було селище Новотроїцьке, бойовики провели короткотривалий, але потужний обстріл український позицій.

В районі Старогнатівки вперше за кілька тижнів вчора було спокійно, додав речник АТО.

Водночас сепаратисти звинувачують сили АТО у порушені мінських угод. За словами бойовиків угрупування «ДНР», яке в Україні визнане терористичним, унаслідок обстрілу Горлівки з боку нібито українських військових дванадцять мирних жителів поранені, одна людина загинула. Бойовики угрупування «ЛНР», яке в Україні визнане терористичним, заявляють про шість випадків порушень режиму тиші з боку українських військових.

Чергові мінські угоди передбачають припинення вогню на сході України, відновлення контролю за кордоном і відведення важкого озброєння. Проте бої на Донбасі тривають, сторони звинувачують у порушенні перемир’я одна одну.

Бойові дії на Донбасі тривають від квітня 2014 року. За цей час, за даними ООН, там загинуло понад 6 тисяч 800 людей.

XS
SM
MD
LG