Доступність посилання

ТОП новини

Пентагон: Туреччина готова долучитися до боротьби проти «Ісламської держави»


У Міністерстві оборони США заявляють, що Вашингтон та Анкара закінчили узгоджувати «технічні деталі» щодо угоди про повне залучення Туреччини до міжнародної коаліції, яка веде боротьбу проти угруповання «Ісламська держава».

У вівторок, 25 серпня, речник Пентагону Петер Кук заявив, що для реалізації угоди потрібно кілька днів.

«Туреччина буде якнайшвидше повністю залучена до воєнної операції проти бойовиків «Ісламської держави», які влітку 2014 року захопили значні території в Іраку та Сирії», – наголосив Петер Кук.

Раніше у вівторок міністр закордонних справ Туреччини Мевлут Чавушоглу заявив, що скоро розпочнеться розширена, скоординована операція проти ісламістів.

Турецькі військові проводили рейди проти позицій бойовиків у Сирії. Влада Туреччини також дозволяє американським винищувачам використовувати турецьку військову базу, розташовану поблизу турецько-сирійського кордону, для авіаударів по позиціях бойовиків.

Раніше цього місяця міністр оборони США Ештон Картер заявив, що Туреччині треба робити більше для боротьби з угрупованням «Ісламська держава», зокрема краще контролювати свій кордон із Сирією, який постійно перетинають новобранці і постачання для бойовиків.

XS
SM
MD
LG