Доступність посилання

ТОП новини

Україна домовилася з кредиторами про списання 20% боргу – Яресько


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Україна домовилася з кредиторами про списання 20% боргу. Про це на позачерговому засіданні уряду повідомила міністр фінансів України Наталія Яресько.

За її словами, угода передбачає скорочення боргового навантаження країни на суму до 4 мільярдів доларів.

Відсоткова ставка за борговими зобов’язаннями становитиме 7,75 відсотка, додала міністр.

«Ця угода є успіхом, оскільки ми домовилися про реструктуризацію та списання частини боргу, не запроваджуючи мораторій та не оголошуючи дефолт. Ця угода зміцнює фінансову стабільність та є важливим кроком на шляху до повернення до економічного зростання», – зазначила Яресько.

Як додав прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк, досягнута угода передбачає, що Україна переносить «на 4 роки всі виплати по тілу цього кредиту, а також сума, яка передбачена на обслуговування держаного боргу, не збільшується».

Напередодні видання Financial Times із посиланням на власні джерела повідомило, що Україні та приватним кредиторам вдалось попередньо домовитись про списання 20% суми державних боргових зобов’язань. Переговори між Києвом та приватними кредиторами продовжились 12 серпня в Сан-Франциско. Українську сторону на цих переговорах представляла міністр фінансів Наталія Яресько.

Раніше Україна просила про списання 40% позики.

За даними уряду, на 27 липня зовнішній борг України оцінювався в 68 мільярдів доларів

XS
SM
MD
LG